Så dyrt är det att gifta sig

Man gifter sig av kärlek, men om man vill ha sitt drömbröllop så gäller det att man även har en hel del sparade pengar. I snitt lägger svenska brudpar 54 000 kronor på sitt bröllop, men de kan nästintill bli hur dyra sm helt. För, visst har kärleken inget pris?

638641-laughing-brideNär det kommer till sitt bröllop så känner de allra flesta att det inte finns någon spärr i hur mycket man sak kunna betala för sitt bröllop. För, man gifter sig förhoppningsvis bara en gång och då ska man gifta sig på rätt sätt. Men, vad man ska tänka på är att man ska ha ett liv efter bröllopet också och av den anledningen kan det vara värt att inte göra sig av med alla mynt. För, när det kommer till bröllop så är det otroligt mycket att stå i och att tänka på. Allt från beställa tackkort online till att smaka av tusen tårtor innan man finner den perfekta.

Från 10 000 till 100 000

Som sagt så kan det skilja rejält mellan olika bröllop, och vad som kanske är det viktigaste är att man ska utgå från sig själv och hur man vill gifta sig. För, om man bara följer sitt hjärta så finns de inget rätt eller fel. I en artikel i Expressen går det att läsa om snittpriser och vad olika moment kostar. Ta bara festen som i snitt kostar 35 ooo kronor. I snitt, enligt en privatekonom från Swedbank så gifter sig par för 54 000 kronor, vilket är en bra summa då man kan få ett fint liv efter och ett vackert bröllop.

Men, om man känner för att bara hylla kärleken med ett snabbt bröllop som ligger i underkant av priserna så är ett vackert drop in bröllop något man ska fundera på. Detta då det snart är alla hjärtans dag och många öppnar upp för snabba vigslar. Läs mer om det här, och om man känner för att gifta sig på ett lite annorlunda sätt kan man gifta sig i en iskyrka i Vilhelmina och bli det första paret som gör det.