Överdådigt eller hemmafixat?

Det här med bröllop kan vara en mer eller mindre kostsam historia, som nämnt här, men lite hur mycket det hela ska gå på kan man bestämma själv. Det beror på vad en har för dröm och idéer.

 

brud gifta bröllop frieri LITENSom ett inlägg här tidigare förtäljer kan ett bröllop gå på allt från under tiotusen upp till oändlighet. Det hela handlar om vad man har för ambitioner, vad man är villig att lägga och vad man har för ekonomisk sits i övrigt. Ju rikare man är desto mer överdådigt kan man tillåta sig att ha det den där dagen man knyter banden med någon annan.

Men det går faktiskt att få till det väldigt fint och med en känsla av lyx trots att man kanske inte har pengarna att hyra Ritz eller ett strandhus i Toscana.

Bröllopsdagen är en av de viktigaste dagarna i ens liv. Det viktiga är att man utgår från vad man själv vill och inte vad gästerna vill ha – Aftonbladet

 

Spara in genom att pyssla själv

Under sommaren är det verkligen bröllopssäsong och om en vill ha det på sitt sätt till punkt och pricka utan en massa kompromisser gäller det att man är ute i god tid. Om man vill få det billigare är det ännu viktigare att planera och prioritera i bra tid innan bröllopet ska stå. I genomsnitt lägger svenskar runt 50 000 kronor på ett bröllop, och bara 11 procent lägger över 100 000 kronor på den där särskilda dagen. För att spara pengar kan man bland annat göra egna inbjudningskort, köpa en begagnad bröllopsklänning eller låna en klänning, en bukett kan dessutom göras själv genom en enkel, handknuten sommarblomsbukett. Har man en vän som kan fota är även det en bra idé.