Makalöst enkelt att sälja bostad med homestyling

Att inreda sitt hem inför en försäljning kräver såväl tid som pengar, men det finns en hel del knep man kan ta till för att inreda riktigt lockande utan att spendera en drös med pengar – och det är med hjälp av homestyling!

inredning öppen planlösning2 - KopiaNär man står inför en försäljning av sin bostad är det en rad olika saker som man ska hålla i minnet och mycket av dessa saker får man såklart hjälp med av sin mäklare. Till exempel erbjuder Mäklarhuset tjänster såsom en fri värdering av vad du kan få för din bostad, olika platser där din bostadsannons kommer visas och håller visningar med mera vilket man kan läsa mer om på deras hemsida www.maklarhuset.se. Men något som man inte får glömma är att man som säljare av en bostad även måste se till att göra sitt hem attraktivt för spekulanterna att ens vilja komma att titta på bostaden. Och det är här som homestylingen kommer in i bilden, men det finns en del saker att komma ihåg.

Att tänka på vid homestyling

Enligt en undersökning som genomfördes 2014 kan användningen av homestyling vara som att kasta pengarna i sjön, i alla fall om man överdriver, skriver Svenska Dagbladet. Spekulanterna på bostaden vill få känslan av hemtrevnad, vilken försvinner om man plockar bort för mycket möbler och lägger dit konstiga inredningsdetaljer som egentligen inte passar in i ett försök att höja bostadens pris. Ett exempel på detta är exempelvis hemmet som kommit att benämnas som ”Paprikahuset” efter att stylisten placerat ut gröna, röda och gula paprikor i hemmet på platser såsom säng, badkar och kök, vilket Göteborgs-Posten skrev om. Om paprikorna ändrade bostadens utgångspris till det högre förtäljer dock inte historien, men en sak som är säker var att just det hemmet fick flest klick på bostadsförmedlingssajten Hemnet den månad som hemmet låg ute till försäljning. Vill man dock vara säker på att ge sina potentiella köpare och spekulanter en bra känsla av hemmet genom homestyling finns några saker att tänka på. Bland annat tipsar inredningsmagasinet Sköna Hem om hur man ska välja att undvika att ha helvita rum och färgen gult, istället ska man satsa på blått eller grönt vilket är mer inbjudande samt mycket mer. Men egentligen handlar homestyling om något mycket enkelt, nämligen att skala av och bjuda in – så låt fantasin flöda och passa på att be din mäklare om råd innan du sätter igång!