Höj priset på bostadsförsäljningen

När man står inför en försäljning av sin bostad gäller det att tänka smart för att få upp priset maximalt. Har man en bra mäklare, ser till att fixa bostaden så att den attraherar rätt målgrupp och upplyser om bostadens fördelar, lär försäljningen gå som smort.

salja-hus-maklare

Det finns många knep för den som vill sälja sin bostad och få upp priset en del. Ett av de vanligaste knepen är att homestyla hemmet, alltså piffa till det och kanske ta bort en del möbler för att göra det lite snyggare och fräschare. Men homestyling är långt ifrån det enda knepet som den duktiga bostadssäljaren kan ta till. Ett exempel på vad man kan göra för att få upp priset på bostaden är att se till att anlita en duktig mäklare och informera mäklaren om de fördelar som man själv ser med bostaden. Det finns sannolikt en rad anledningar till varför man själv blev intresserad av bostaden när man köpte den. Och dessa fördelar bör lyftas fram till mäklaren så att hen kan förmedla dem vidare till spekulanter.

Renovera för målgruppen

Ett annat knep som man kan ta till, som visserligen är åt det lite dyrare hållet, är att renovera bostaden inför försäljning. Ska man renovera den gäller det dock att man utgår ifrån vem som eventuellt kan vara målgruppen. Alla har olika smak när det kommer till stil och inredning. Därför är det alltså viktigt att man anpassar sig till eventuella köpare och även försöker göra renoveringen så neutral som möjligt. Har man dock en bostad i dåligt skick är det inte så lönsamt att renovera, enligt Svenska Dagbladet. Många köpare letar nämligen efter bostäder med renoveringsbehov där de kan fixa och göra i ordning precis som de själva vill ha det.