Den makalösa födelsedagen

Den som verkligen vill fira en makalös födelsedag kan göra som den man som vi skriver om i den här artikeln, nämligen komma med i Guinness rekordbok. Men det finns andra sätt som man kan fira sin födelsedag på, som är minst lika fantastiska.

482457-birthday-cup-cake-with-candle

I Expressen kan man läsa om en man vars födelsedag hamnade i Guinness rekordbok. Varför dem hamnade där var för att den varade i 46 timmar. Mannen firade nämligen sin 26-årsdag genom att flyga mellan tidzonerna. Resan började i Auckland på Nya Zeeland, för att sedan fortsätta till Brisbane i Australien som ligger två timmar efter tidsmässigt. När han landat i Brisbane tog han flyget till Honolulu på Hawaii som ligger tjugo timmar efter tidsmässigt. På det här sättet fick han sin födelsedag att vara i nästan två hela dagar.

En makalös födelsedag

Mannen fick alltså en rätt så makalös födelsedag med tanke på hur länge den höll på. Men att ha en superlång födelsedag behöver inte vara det allra bästa. Bäst födelsedag får man om man gör något som man tycker är kul och är omringad av nära och kära. Sedan är det alltid härligt att få en massa trevliga födelsedagspresenter. Och en present som inte går av för hackor är en födelsedagspresent från Godisboxen.se eftersom den är väldigt god. Dessutom innehåller några av boxarna därifrån trisslotter och det kan verkligen göra en födelsedag mer än makalös. I den här artikeln kan man läsa om en tant som fick en lott i födelsedagspresent och blev miljonär. Inte en dålig födelsedagspresent alltså!

Stressa ner på födelsedagen

Något man dock behöver se upp med på sin födelsedag, i alla fall om man börjar bli till åren, är att stressa alldeles för mycket. I Dagens Nyheter kan man nämligen läsa att risken att dö är 14 procent högre på födelsedagen jämfört med andra dagar. Detta är just på grund av att många blir mer stressade i samband med att de fyller år.

”Något som framför allt ökar risken för hjärtattack och stroke. Forskarna kallar den livsfarliga födelsedagsstressen för “birthday blues”.”